Драги родители,некој ве лаже … ПОВТОРНО !

Image

Во врска со медиумската хистерија за еднаш вообичаената детска болест наречена морбили и одбивањето на индустријата за вакцини да признае дека проблемот нема никаква врска со невакцинираните.

Драги родители,некој ве лаже … ПОВТОРНО !

Луѓето кои тврдат дека работат за најдоброто на вашите деца со вбризгување вакцини ги ставаат во ризик нивните млади животи бидејќи имаат многу малку или воопшто никаква едукација за состојките на вакцините и за штетите што тие ги предизвикуваат. Тие не се свесни дека Програмата за Надоместок на Штети предизвикани од Вакцини плаќа 100Милијарди$, годишно што е само трошка од штетите предизвикани од вакцини во оваа држава. Всушност докторот кој најгласно ја велича сигурноста од вакцините го платија 36М$ за неговиот дел од 20% за патентно право на вакцина, која вашето дете веројатно ја примило, откако првата ротавирус вакцина за која тој гласаше да биде додадена во клендарот беше повлечена од пазарот заради причинети здравствени штети.

Тие велат дека морбилите се смртоносни, но зборуваат за државите погодени од глад, не за Америка.

Велат дека оваа вакцина е ефикасна, но вистината е дека епидемии необјасниво се случуваат и кај популација која е 99.7 % вакцинирана.

Ве убедуваат да го вакцинирате детето од варичела за вашиот шеф да не биде бесен кога ќе отсуствувате три дена од работа за да бидете со своето дете.

Ја  искривуваат бројката на заболени од грип со тоа што ја комбинираат со пневмонија, што е безначајна освен за најстарите, додека мејнстрим медиумите пишуваат наслови за смрт од грип кај деца кои имале истовремено многу други посериозни инфекции.

Ви велат дека големата кашлица е ‘се врати’ благодарение на паѓањето на колективниот имунитет а вистината е дека пертусис е циклична и имунитетот за неа не може да се дефинира, а истражувачи како Johns Hopkins знаеле уште пред дваесет години дека колективен имунитет за големата кашлица не може да се постигне преку вакцинација.

Тие велат дека вакцините се ефикасни во превенција на болестите, но вистината е дека производството на антитела е само половина од приказната за имунитетот.

Ве уверуваат дека вакцинацијата е еднаква со природната зараза, но вистината е дека дури и FDA признава дека вакцините со алуминиум како додаток не се способни да создадат клеточен имунитет, што е основа за создавање на колективнот имунитет.

Велат дека вакцините се безбедни но безбедноста ја мерат со тест за добивање на тежина на глувците, а не врз основа на фактите дека едно од шест деца денес живее со хронична болест или инвалидитет, во нашата  превакцинирана земја

Ќе Ви кажат дека нус појавите од вакцините се благи, и ги припишуваат на депонираниот алуминиум во бутчето на вашето дете кое отекува и станува топло. Не зборуваат за тоа дека 4 месеци подоцна ќе приметите дека детето развило смртоносна алергија на кикирики. Вистината е дека постојат планини од истражувања за опасноста од инјектирање алуминиум – од стимулација на производство на IgE антителата кај астмата и алергиите, до тоа како алуминиумот ја таргетирамиелинската обвивка на нервниот систем, што предизвикува аутизам, ADHD, Алцхајмерова болест

Ќе инсистират на тоа дека вирусната вакцина не може да предизвика аутизам истовремено кога истражувачите во лаборатории добиваат аутистични заморчиња со предизвикување  вирусна инфекција во нивните бремени мајки.

Безсмислено те уверуваат дека регресивниот аутизам секако би започнал кај 1 милион деца на 12, 15, 18, и 24 месеци, а тајмингот со вакцината е само коинциденција, без никакво објаснување за таа теорија и секако без контролна група која би докажала дека се во право.

Ќе ви кажат дека живата не предизвикува аутизам без обзир на тоа што Merck во 1991 призна дека на децата им вбризгувале 87 пати повисоки дози на жива од максималните дозволени дози за дневно внесување преку уста,а  FDA не интервенираше цела декада. Ќе ви понудат поместување на вакцината како некој вид доказ дека ММР не предизвикува аутизам и покрај фактот дека ММР никогаш и не содржела тимеросал.

Ќе ви кажат дека вакцините ,,повеќе не содржат жива,, и ќе се надеваат дека нема да го забележите бројот на вакцини што се преработуваат во жива, а количините на остатоци од жива ја детерминираат како мала за да не треба да бидете информирани за тоа.

Ќе ги побиваат штетите што ги предизвикува алуминиумот во телото со дискусии дека изобилие од алуминиум се наоѓаа и во земјината кора и во мајчиното млеко, сакајќи да им поверувате дека пиењето мајчино млеко е еднакво со инјектирање алуминиум во човечкото тело; како да труењето со алуминиум на мајчиното млеко е нешто што треба да се слави. Ќе се надеваат дека нема да дознаете дека количината на инјектиран алуминиум на бебе од два месеци според календарот за вакцинација ја надминува количината на дозволен интравенозен алуминиум помножено со фактор 20. Итро ќе ти речат ‘’Добро е што се инјектира поткожно а не интравенозно’’ како да капиларите нема да ги однесат тие инјектирани супстанции во крвта.

Ќе ви кажат дека реакциите од вакцините регистрирани од страна на родители во VAERS не се за верување како да знаат повеќе од родителите сведоци на осакатувачките ефекти од вакцините врз нивните деца. Ќе ги оспоруваат извештаите во VAERS и покрај фактот дека FDA потврдува дека само 10-20% од сите реакции од вакцини се пријавени.

Ќе ви кажат дека календарот за вакцинација е безбеден но суровите факти се следниве. Никогаш не постоела лабораториска дупло-слепа студија на вакцина од CDC календарот за вакцинација. Ниту во 1980 ниту во 2010. Луѓето што ви кажуваат колку е безбеден календарот не биле ниту оддалеку вакцинирани според тој календар.

Се расфрлаат со фразата колективен имунитет како да е докажан факт, а не само теорија на надеж што произлегла од природно здобиените вирусни болести. Не кажуваат дека не може никогаш да се стане имун на бактерија, од истата причина антибиотиците предизвикуваат бактериите да се развијат во суперинфекти???.  Нема да признаат дека вакцинацијата ги претвори конвенционално непријатните болести во смртоносни инфекции/зарази.

Плачат за да ги заштитат имунооштетените деца кои ‘’не можат’’ да примаат вакцини кога вистината е дека тие деца не би требало понатаму да примаат вакцини бидејќивакцините се тие што ги направиле имуноосакатени. За уште поголема да е навредата, CDC ги повлече речиси сите контраиндикации од вакцинацијата така што ,,непосредна анафилакса по вакцината,, е речиси единствена причина поради која можете да добиете медицинско изземање за вакцините. Во суштина, дури и децата заболени од рак според нив треба целосно да бидат вакцинирани освен со живите вируси во ММР+ V.

Брзи се во исмејувањето на секаков третман за кои фармацевстките компании не поседуваат патент, дури и на оние за кои нашироко се знае дека се делотворни, како маслото од канабис, kелатите, или суплементите од витамини и минерали кои недостасуваат во нашите тешки пестицидни Американски диети или заради слабата апсорпција во оние кои носат MTHFR дефекти.

Ќе Ви кажат дека вакцинацијата е поголемо достигнување отколку создавањето на водоводен и канализациски систем поради кои не ги пиеме повеќе нашите сопствени болести носени од фекални материи. Сакаат да Ве убедат дека на Африка повеќе и се потребни вакцини отколку чиста вода за пиење.

Зошто Ве лажат? Од неколку причини. Многу од нив не знаат подобро, исхраната не се изучува многу во медицинските училишта а нивните пристрасни учења се финансирани од фармацевстките компании. Тие навистина веруваат во лагите кои им ги повторуваат на пациентите. Многу од нив се жртви на нивниот “Докторот како Бог“ комплекс.Многумина посматраат што им се случува на оние доктори кои се осмелуваат да ги предупредат луѓето за фармацевстките опасности и ги гледаат оние шпиуни наречени бапски лекари/шарлатани кои стануваат жртви на медиумскиот лов на вештерки. Многу од нив знаат дека со признавање на вистината се признава нивната улога во трагичната неправда што се случува последните 30 години. Очекувањето тие доктори да превземат одгворност е исто како да очекуваме последните Наци војници да не се кријат, да излезат и самите да застанат пред суд.

Мојата порака е во само една насока иста како и онаа на пропагандата за вакцинирање: Информирајте се.Но додека тие мислат на ‘’читање на сите вебстрани кои ги наоѓаме за поддршка на нашата страна’’ Јас ви сугерирам да слушнете што ќе каже научната заедница која нема профит од вакцините. Научете како функционира имуниот систем. Прочитајте за историјата на болестите пред вакцините, и зборувајте со постари луѓе кои растеле кога полиото, сипаниците и други болести биле спречени со модернизација на општеството и чистата вода уште пред да постојат вакцините. Прочитајте како експресно ги одобруваат вакцините без соодветни безбедносни испитувања. Прочитајте за Andrew Wаkefield,  и како неговото истражување во кое сугерира дека можеби има поврзаност помеѓу вакцините, цревните воспаленија и невролошките оштетувања кај децата, се повтори и докажа многу пати и како неговиот партнер професорот John Walker Smith беше ослободен од сите обвиненија, потврдувајќи дека обвинувањата за измама против  Др.Wаkefield биле неосновани.

Прочитајте ги многубројните, огромни студии во кои експлицитно беше испитувано дали аутизмот е резултат на вакцините … и всушност да, пронашле поврзаност. И додека сте во тоа, разберете дека ние потрошивме 27.4 милиони долари на 127 генетски студии од 2006 год и не сме ни блиску до изнаоѓање на причината.

Тоа изгледа како многу работа, и паничните тактики на медиумите може да изгледаат заплашувачки. Но учењето да се прави разлика меѓу вистината и пропагандата е вештина која треба да се усоврши. Вие им го должите тоа на вашите деца, и на себеси, темелно да ја истражите безбедноста и ефикасноста на вакцините. Не се потпирајте на она што некој непознат на интернет го вели (дури ни јас!). Прочитајте ги научните студии на линковите што ги постирам овде  за вас. Без разлика што некој ќе ви каже, не треба да бидете малтретирани од тактики на заплашување. Наместо тоа треба да се плашите од фактот дека вакцината е признаена како“неизбежна штета“ и дека Детскиот Национален Акт за Повреди од Вакцини, ги ослободува сите производители на вакцини и администратори (вбризгувачи) на вакцини од одговорноста за било каква повреда од вакцина.

Автор на овој пост е Robyn Charron. Robyn е дипломиран Биолог и има години искуство како лабораториски техничар

Превод: Катерина,Весна
Извор:http://gianelloni.wordpress.com/2014/04/07/dear-parents-you-are-being-lied-to/

 

quote-William-Blum-propaganda-is-to-a-democracy-what-violence-67217

” Пропагандата е за демократијата она што е насилството за диктатурата ”
William Blum

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s