Синергетска токсичност – 9 начини како вакцините го намалуваат и преоптоваруваат имунитетот кај децата

 

synergistic_toxic_mice

Убедливи докази доаѓаат од рецензирани студии кои покажуваат дека со брзиот пораст на бројот на вакцинирани деца се создава синергетска токсичност и преоптоварување на имуниот систем кај децата и во таква состојба вакцинираните деца појавуваат здравствени проблеми како дебелина, дијабеис и аутизам и тоа во епидемиолошки размери.

 

Кога постои изложеност на два или повеќе токсини, таканаречените синергетски токсини, тоест нивното ниво е многу поголемо од нивото на секој токсин засебно во организмот. Добар пример за демонстрација на овие синергетски токсини, претставува студијата од 1978 која е извршена над глувци(Shubert et al. Combined Effects in Toxicology — A Rapid systematic Testing Procedure: Cadmium, Mercury & Lead. J. of Toxicology & Environmental Health 4:763, 1978). Студијата добила резултати дека солите на живата  убива 1 од 100 глувчиња и 1/20 од солите на оловото убива исто така 1 од 100 глувчиња. Меѓутоа кога овие два токсини ќе се внесат и ќе создадат синергетски токсин тогаш убиваат 100 од 100 глувчиња.

 

Новиот рецензиран труд кој е неодамна објавен во издание на молекуларна и генетска медицина (s1:025)(s1:2014) ја подржува предходната студија за синергетски токсини и ни покажува дека различни токсини се однесуваат како синергетски во човековото тело отколку како додаток или адитив. Сепак, кога тестирањето се изведува за токсичноста на одредена субстанца, нивото на тоа колку таа би можела да не повреди или наштети се заснова на претпоставката дека тоа е единствен токсин на кое телото би бил подложен.

” Веќе со години ние издаваме статии дека вакцините се причинители за епидемии на воспалителни болести вклучувајќи дијабетис, дебелина и аутизам. Сепак бројот на вакцините кои децата треба да ги примат до одредена болест континуирано расте и сме стигнале до состојба на преоптоварување на имунитетот кај мнозинство од децата во САД. Новиот документ ги разгледува доказите за преоптовареност на имунитетот и мноштвото на различни ефекти по здравјето на децата во развој кои би се појавиле поради ова оптеретување на имунитетот.” вели  Dr. J. Bart Classen, MD.
Истражувањата на Dr. Classen покажуваат дека големиот број на вакцини со кои се вакцинираат пациентите не води кон епидемии од хронични воспалителни болести кои подоцна преминуваат во епидемии на автоимуни болести, алергии, дебeлина и пореметување на метаболизмот.
” Податоците покажуваат дека вакцините предизвикуваат хронични болести и е дојдена до степен како што би било труење од азбест, ниска доза на зрачење, олово па дури и цигари. Повеќето пациенти не се ни свесни дека страдаат од последиците од примените вакцини. Дури и најзагрижените пациенти или нивните родители биле обвинувани за спроведување на одредени диети или навики за намалување на болестите како дебелина или дијабеис, а тие всушност страдаат од последиците од вакцините” вели  Dr. J. Bart Classen, MD
Друга студија, стапката на смртност кај новороденчињата опаѓа наспроти бројот на вакцини кои рутински се даваат..Дали постои биохемиска или синергетска токсичност? Е спроведена од страна на Gary S. Goldman и Neil Z. Miller кои ги истражувале опасностите од вакцините 25 години. Стапката на смртност кај новороденчињата (IMR) е еден од најважните индикатори на социолошко-економското добробитие и јавното здравје во една земја. Календарот за имунизација во САД брои 26 вакцини за бебиња помали од 1 година—најмногу во цел свет—дури 33 земји имаат помала смртност од САД. Австралија и Канада се втори по број на вакцини со 24 вакцини до 1 година наполнета на бебињата.
Некои земји како Сингапур, Шведска и Јапонија имаат дури половина од бројот на смртност кај бебињата од САД. Според центарот за контрола и превенција од болести, ” Состојбата во САД во споредба со земјите каде стапката на смртност на бебиња е половина од таа во САД е доста загрижувачка и се влошува.”
Многу нации се придржуваат до Меѓународната класификација на болести ( ICD) за групирање на болестите од кои настанала смртта кај бебињата и тоа во 130 категории. Помеѓу 34 земји колку што биле анализирани, тие што имале најголем број на вакцини воведени во календарот за имунизација имаат најголема стапка на смртност кај бебињата.

Сепак мора да поставиме многу важни прашања, Дали е можно некои од државите да бараат премногу вакцинирање на бебињата и тие се токсичен товар на нивното здравје? Дали навистина некој од 130 болести кои се наведени како причинители за смртноста на бебето се сепак поврзани со одредена вакцина? Дали некои смртни случаи кои се се последица на вакцините се всушност скриени во овие 130 категории?

” Една доза на вакцина дадена на шест фунти новороденче е исто како на возрасен тежок 180 фунти да му дадете 30 вакцини во еден ден. Вклучувајќи ги овде и  токсичните ефекти од високото ниво на алуминиум и формалид кој се содржи во некои од вакцините, како и синергетскиот токсин со што нивото на токсичност се искачува многу високо. Исто така треба да се напомене дека бебињата не создаваат одредено ниво на жолчна киселина и бубрезите почнуваат да работат како на возрасен тек после неколку месеци од раѓањето. Жолчката игра главна улога во отстранувањето на живата од организмот кај човекот, а новороденчињата тоа не можат да го прават. Исто така не поседуваат одреден капацитет на бубрезите што е потребен за отстранување на алуминимот. Притоа алуминимот е познат инхибитор на функцијата на бубрезите”–Boyd Haley Ph.D.

Доказите сугерираат дека ендокринолошкото нарушување може да биде причинител за АСД. Најпрво да се напомене дека мажите имаат четири пати поголема предиспозиција да им биде дијагностициран АСД отколку кај жените кои имаат хормонална заштита во тој поглед. Второ, надбубрежните и хормоните на тероидната жлезда играат важна улога во неуроразвојот и секоја хемикалија која се меша со делувањето на овие хормони допринесува за нарушување на развојот на мозокот. Со анализа на примероци и податоци во студијата за потенцијалните раѓања, тимот од истражувачи од САД и Канада идентификувале неколку ендокринолошки хемикалии (EDCs) кои би требало и понатаму да се истражуваат бидејќи се потенцијални причинители за АСД.

“ Изложеноста на хемикалии во секојдневниот живот, нивната мешавина, може да допринесе да неуротоксините имаат различен ефект при што би зависело од времето на изложеност на хемикалиите” вели Philippe Grandjean, професор по животна средина и здравје во Харвард училиштето за јавно здравје, кој не беше вклучен во студијата.

9 Причини за тоа како вакцините го намалуваат нашиот имунитет

1. Вакцините содржат многу хемикалии и тешки метали, како жива и алуминиум. Живата предизвикува промени во лимфоцитите и ја намалува нивната одржливост.

2. Вакцините содржат туѓа ДНА/РНА и туѓо ткиво кои дејствуваат за потиснување на имунолошкиот систем

3. Вакцините ја менуваат Т-клетката која е помошник/стабилизатор…исто како што СИДА-та тоа го прави. Овој сооднос е многу важен за правилно функционирање на имуниот систем

4. Вакцините ја менуваат метаболичката активност на PMNs и ги намалуваат нивните способности да се придвижуваат во зависнот од одредена хемикалија и ова е многу важно кај бактериите.

5. Вакцините го потиснуваат нашиот имунолошки систем со внесување на туѓо тело, тешки метали, патогени и вируси. Тешките метали го успоруваат нашиот имунитет, додека вирусите растат и се делат. Тоа е исто како да ви ги врзале рацете и нозете и ве пуштиле да пливате.

6. Со Вакцините внесуваме голем број на протеински молекули кои претставуваат пречка за нашиот лимфен систем како и за лимфните јазли, а овие протеински молекули не се разложени бидејќи не поминуваат преку нашиот дигестивен систем, а причина за тоа е што вакцините се инекции. Затоа и вакцините се предизвикувачи на алергии, бидејќи содржат големи протеини кои се како циркулирачки имуни комплекси (CICs) и предизвикуваат нашето тело да стане алергично.

7. Вакцините го јадат” витаминот Ц, А и цинк кои се потребни за добивање на јак имун систем. Тоа се хранливи материи за нашиот имунолошки систем, ги хранат белите крвни зрнца и макрофагите и им овозможуваат оптимално функционирање.

8. Вакцините го намалуваат нивото на невронска трансмисија, пренос на информации од невронот до самиот мозок како и до другите ткива. Сега знаеме дека некои лимфоцити комуницираат дирекно со мозокот преку еден сложен сет на неуротрансмитери. Менувањето на оваа состојба исто така го нарушува имуниот систем на телото.

9. Со инјектирањето на вакцината самиот имунитет на клетката се потиснува со ова. Адитивите вклучуваат нафтена емулзија, минерални соединенија ( кои содржат и алуминиум), бактериски производи и липозоми ( кои дозволуваат одложено ослободување на супстанции). Несаканите ефекти од адитивите вклучуваат хиперактивност на Б ќелиите кои одат накај патолошко ниво на производство на антитела, како и алергиска реакција на адитивите.

 

Превод:Марија

Извор: http://preventdisease.com/news/14/051514_9-Ways-Vaccines-Reducing-Immunity-Inducing-Immune-Overload-In-Children.shtml

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s