Ние не вакцинираме !

Дали на едно бебе навистина му требаат 30 вакцини во првата година од животот за да остане здраво? Сe повеќе луѓе стануваат скептични наспрема сe поголемиот број на вакцини. Од 1972 година навака, бројката на препорачани вакцини за првата година од животот експлодираа од една препорачана вакцина на сега 34 препорачани вакцини – во првата година од животот. 3-валентни, 5-валентни, 6-валентни (збирни вакцини). За жал повеќето родители не знаат, што тоа им се вбризгува на децата. Др. мед. Фридрих П. Граф, Специјалист за општа медицина „Во вакцините има супстанци кои што на еден гравирачки начин се токсични за нервите. На тие супстанци не им е местото во вакцини. На тие супстанци не им е местото во човековото тело. Овде спаѓа фенол, овде спаѓа формалдехид. Но во прва линија овде спаѓа алуминиум.„ На пример засилувачот на дејствие: алуминиумско соединение. Тие делуваат токсично на нервни клетки и ги иритираат функциите на телото. Алуминиумот се додава на вакцините за да предизвика посилна вакцинациска реакција. Др. мед. Клаус Хартман, поранешен член на Институтот Паул-Ерлих: Сојузен институт на СРГ за вакцини и биомедицински лекови кој што е дел од деловното подрачје на Сојузното министерство за здравје. „Што точно прави алуминиумот во мозокот е непознато, но во принцип секогаш повторно после некои вакцини се откриваат воспалени жаришта во мозокот, слично како и кај Мултиплекс склероза. За тоа постојат и животински модели т.е докажани дејствија кај опитни животни: експериментален автоимун енцефалитис, тоа е едно воспаление на мозокот кои што можат да се активираат од активансите во вакцините, практично од алуминиумските соединенија.„ Кај доенчиња функциите и реакциите на имуниот систем се сe уште многу слаби. Затоа кај бебињата буквално со хемиско насилие им се изнудува реакцијата на вакцината. 6-кратна вакцина како што е Инфанрикс хекса (лево во сликата) содржи во однос на телесната тежина на бебињата ги содржи 23 пати повеќе алуминиумските соединенија од вакцината за возрасни Твинрикс. (0,32 милиграми во вакцината за бебиња наспрема 0,40 милиграми во вакцината за возрасни). Последица: некои од децата стануваат извонредно тешки хендикепирани случаеви, а сe повеќе се хронично болни. Др. мед. Фридрих П. Граф, лекар и автор „Јас имам држено семинари со наслов „Болната реалност„. Ние гледаме денес многу нешта толку често што тоа веќе го разбираме како да е нормално. Овде спаѓаат најпрво најразните алергиски појави како астма и невродермитис. Секое трето дете на предучилишна возраст денес има невродермитис, секое 10.-то дете има астма.„ Сe повеќе луѓе, а посебно родители, денес затоа велат: Ние не вакцинираме! Моника Ридисили (Швајцарија), мајка на 4 невакцинирани деца: „Моите деца воопшто не се вакцинираат. Читав неколку книги, слушав предавања за вакцинирање, самата истражував и увидов дека нема бенефити од вакцини, напротив, тие разболуваат и јас не вакцинирам.„ Катинка Сутер, мајка на 2 невакцинирани деца: „Јас во мојата околина забележувам дека вакцинирани деца се почесто болни отколку моите, невакцинирани, деца.„ Франциска Шмидхаузер и Адријан Бинцли: „За време на бременоста сe појасно ни стана, дека не сакаме да вакцинираме, затоа што сакаме на нашето дете да му дадеме по можност природен старт во животот.„

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s