Др. Весна Нешевска – Писмо за поддршка за укинување на присилната вакцинација во Македонија

Hep B No Way sign

До судиите на уставен суд

Почитувани
Ви се обраќам како на родители, баби, дедовци, роднини и пријатели на сите оние кои го имаат најскапоценото нешто на овој свет- ДЕТЕ со надеж дека позитивно ќе одговорите на иницијативата на родителите за укинување на задолжителна вакцинација.
Доаѓањето на свет на на секое дете е божји дар. Најубавото нешто што може да му се случи на секој родител, на секое семејство е доаѓањето на свет на едно малечко, прекрасно но во исто време и најбеспомошно суштество на кое му е потребно многу љубов, грижа, нега и бескрајна посветеност додека малото човече не се оспособи само да се грижи за себе и да биде корисен член на општеството.
Третата генерација генетски модифицирани вакцини во кои има многу жива, алуминиум, формалдехид како конзерванси и генетски модифициран матријал дестина години наназад е предмет на контроверзии во научните кругови. Почнуваат да се појавуваат поврзани случаи помеѓу вакцинација и леукемии, аутизам, тешки невролошки заболувања, карциноми, ненадејна смрт кај бебе, дијабет, астма,атописки дерматит. Најголем дел од овие компликации се наведени како можни негативни ефекти од вакцината од самиот производител а другите стануваат предмет на дебата на светски симпозиуми на докторите и научниците кои им посакуваат најдобро на малите кои се наша иднина.
Во 21 век децата раснат во многу подобри хигиенски услови, присуство на многу квалитетни суплементи на пазарот со кои се подобрува имунтетот на детето а со самото тоа и надминување на сите заболувања на полесен начин. Тука е и Хомеопатијата која присутна во Македонија и хомеопатските лекови се продаваат во сите аптеки.
Се поставува прашањето дали да се избира помеѓу тешки заболувања и смртни последици кои се се почести од вакцините и релативно лесни детски заболувања кои по заболувањето го зајакнуваат имунитетот на детето. Да се даде хепатит Б вакцина на новородено во вториот ден од животот се извинувам што морам да констатирам е злосторство. На бебе кое е тешко 3 килограми и кое само што се справило со еден шок а тое е излегувањето од утробата на мајката му се дава алуминиум, жива, формалдехид. Која е можноста тоа бебе да заболи од Хепатит Б?
Подоцна се продолжува со исто темпо со давање на многубројни вакцини чиј број постојано се зголемува. Овие вакцини содржат жива, формалдехид, алуминиум, генетски модифициран матријал меѓу кои клетки од бубрег од мајмун, модифициран матријал од медиум од орел и безброј многу други нелогичности кои современата фармацевтска индустрија ги пласира како најдобро за нашите деца. Овој генетски модифициран матријал и тешките метали како конзерванси, кревкото тело на дечињата го препознава како отров и закана за организмот и се обидуваат да го исфрлат. Дечињата со подобар имуните успеаваат во тоа но оние кои имаат послаб имунитет заболуваат од тешки болести а не ретко завршуваат и летално.
Поради тоа сее надевам дека во склад со современата Европска регулатива каде во 18 земји вакцинацијата е право на одлука на секој родител ќе одговорите позитивно на оваа иницијатива за укинувае на задолжителното вакцинирање на децата во Република Македонија.
Исконско право на секој родител е да го одбере она што е најдобро за неговото дете. Се надевам дека ќе ја разберете оваа грижа и ќе одговорите исконски правилно, етички она што е најдобро за нашите деца.

Со почит
Др Весна Нешевска
доктор по општа медицина и хомеопат

2 thoughts on “Др. Весна Нешевска – Писмо за поддршка за укинување на присилната вакцинација во Македонија

  1. Секој што ке донесе закон кој ке предизвика штета на некоја особа тој што го донел тој закон треба да ја надокнади штетата на оштетениот.
    Ако некој лек или вакцина се установи дека е штетна треба да се укине.
    Фармацевтските куки се оградуваат од одговорноста со тоа што ги наведуваат несаканите дејства т.е. штетноста на лекот,вакцината, или не се доволно испитани па бидете внимателни со нивната употреба.
    Медицинските лица ги информираат пациентите за мо`ни несакани дејства и со тоа никој нема право да ги обвинува за НЕСАКАНИ ПОСЛЕДИЦИ. Изборот е на пациентот.
    Ако некоја влада е поструцна од производителот на вакцината, постуцна од медицинските лица и таа го нало`ила струцно?, тогаш тие се обврзани да ги надокнадат Несаканите последици. Има многу судски процеси на запад за последици од вакцини.

  2. Pingback: I liječnice u Makedoniji podupiru zakonom neobavezno cijepljenje | Cijepljenje.info

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s