Не е можно да сте ЗА науката и ЗА вакцините

 

scientia

Неодамна,  Laura Hayes, мајка на дете кое има оштетување добиено како последица од вакцина, напиша еден пост за Година на Аутизмот ( Age of Autism ) во врска со тоа зошто таа е против вакцинирањето.

Таа напиша пост потикната од едена статија напишана од страна на татко чие дете е повредено како последица на вакцинирањет, кој го напишал следново: “ Најголем дел од луѓето се повикуваат на тоа дека вакцините ни даваат одредена безбедност, тие се што се за вакцинирање, и се убедени дека вакцините се ефикасен и важен начин за обезбедување на јавното здравје, дури постои и национален календар за вакцинирање.”

Доколку сакате да ја прочитате целата статија  here, само имајте во предвид дека истата е изменета бидејќи статијата наишла на многу негативни коментари.

Статијата на Лаура е фантастично резиме за тоа зошто се повеќе и повеќе родители кои се многу по науката се исто така и против вакцините. Ние се согласуваме со ставот на Лаура изнесен во нејзината статија и би сакале малку да ја елаборираме оваа статија.

Наш коментар:

Дефинитивно вакцинирањето е спротивно на сите начела на науката посебно во форма во која е денешната вакцина.Зошто? Бидејќи вакцините не се соодветно испитани при што Лаура наведува неколку од нив. Се додека секоја состојка која се користи во производство на вакцини не се испита посебно, а потоа и во комбинација со останатите состојки од вакцината, како тие влијаат на пократок, среден и долгорочен временски период, па да се рагледаат резултатите, вакцините се до тогаш претставуваат и ќе претставуваат еден голем експеримент кој се врши на сите нас. Дали било кој родител би дал антибиотик или друг лек на дете или тој да го конзумира доколку тој лек не е соодветно испитан како што е случајот со вакцините? Се разбира не. Само будала намерно би го изложил своето дете на фармацевстки производ кој не е соодветно испитан. Додека  CDC, FDA, и Американската Академија на Педијатри продолжуваат да не убедуваат дека вакцините се безбедни, додека вистинското истражување да биде готово, немаме појма од тоа колкава би била колатералната штета предизвикана од нетестираните вакцини и секој кој се согласува со тоа дека вакцината е безбедна и дека е научно подржана е неинформиран за вистинската состојба.

Знаеме дека во 90% од клиничките испитувања на лековите не се користи правилото на плацебо.

Знаеме дека истражувањата за безбедноста на вакцините траат само неколку дена или недели.

Знаеме дека вакцините се истражувани индивидуално, но се дадени во комбинација.

Знаеме дека може да поминат од 8-10 години за алуминиумот од вакцините да поминеод местото на инјектирање преку лимфниот систем да се пренесе до мозокот, црниот дроб, слезината и насекаде каде што може да предизвика голема штета.

И секако знаеме дека независната наука ги поврзува вакцините со СИДС (Синдром на изненадна смрт кај децата), оштетување на мозокот, парализа, конвулзии, спектар на автоимуни болести, способноста за учење, хроничен замор, астма, алергии, дигестивни болести и многу повеќе.

Можеме ли да бидеме понаучни, рационални, и паметни, отколку да го чекаме правилното истражување на вакцините да биде спроведено и да реагираме пред фармацевтскиот производ да биде инјектиран во нашето тело?

Тие кои што велат дека вакцинацијата е научно подржана едноставо не ги разгледале доказите за тоа дека е токму спротивното. И етикетирањето на тие кои се против вакцините не е ништо друго туку реклама со обид за дискредитирање и пројавување на сомнеж.

Како и секогаш, ние бараме да се потикне едукацијата и правото на избор. Запомнете, Вие и само Вие ќе бидете одговорни доколку со вакцинирањето предизвикате неповратни грешки.

Извор:http://www.greatergoodmovie.org/news-views/can-you-be-pro-science-and-pro-vaccine/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s