L- хистидин,сквалин и HCG (хормонот на бременоста) во вакцините

Natural-Immunity1

L- хистидин (амино киселина), сквалин (масло) и хуман хорионски гонадотропин ( женски хормон) се составен дел од човечкото тело, кои допринесуваат за виталните делови на вашето фундаментално здравје, вклучувајќи ги ендокринот, невролошкиот и имунолошкиот систем при тоа помагајќи на рамнотежата и ефикасноста на вашиот метаболизам.
L- хистидин: “ Важен е за одржување на миелинската обвивка која ги заштитува нервните клетки. Исто така тој помага при производство на бели и црвени крвни клетки. L- хистидин го штити телото од радијација, помага при низок крвен притисок, и помага при исфрлање на тешките метали од телото. Хистаминот, важен за имунолошкиот систем, е добиен од хистадинот“
Сквалинот: Е природно добиено масло произведено во црниот дроб ( богат со витамин А и Д) кое “ ја одржува природната влажност на кожата и ја подржува испораката на кислорот и ги отстранува токсините од сите клетки во нашето тело “ и циркулира во нашиот крвоток, течејќи низ човечкото тело. Составен дел е и од нервниот систем и мозокот. Сквалинот исто така функционира како лубрикант за нашите зглобови.

Хуман хорионски гонадотропин: Помага за одржување на вашата бременост и влијае во развојот

вашето бебе ( фетус). Нивотот на HCG расте во првите 14-16 недели следејќи го вашиот последен менструален период (ЛМП), врв достигнува некаде околу 14 недела и потоа опаѓа постепено. Вредноста за која се зголемува hCG на почотокот на бременоста ја дава информацијата за тоа каква е бременоста и за здравјето на бебето. Кратко после пораѓајот, hCG не може повеќе да се најде во вашиот организам.

Сепак, ако овие здрави субстанци се внесат во телото, вбризгаат во телотот, мускулно ( заедно со тешки метали, живи вируси, детергенти и антибиотик екципиенси и тн) како краен резултат се добива контра ефект бидејќи имунолошкиот систем не може да ги разликува природните амино киселини, масло или хормони во телото од тие кои се добиени со вакцинирањето, па ги смета и двата како непријатели и токсични за телото. Во зависност од тоа која комбинација на вакцини е дадена имунолошкиот систем ги алармира сите слободни антитела во телото да ги идентификуваат и елиминираат L- хистидин, сквалин и хуман хорионски гонадотропин од организмот. Крајниот резултат, во сите случаи, телото е во војна самото со себе и тоа што следува се низа на авто-имуни болести, некои невролошки некои неуро-развоен дефект.

Типични реакции од вакцините:

1. L- хистидин, кој се наоѓа во ХПВ вакцината, Gardasil, може да предизвика згрутчување на крвта и ризик од спонтан абортус како и можност за вродени дефекти. L- хистидин поминува преку плацентата. Тромбинот се покачува за 5 пати после 30 минути после третман со хитамин.

2. Сквалин, засилувач на имунолошкиот систем, додаден во вакцината против Х1Н1-свински грип од 2009-2010 се поврзува со низа потенцијални болести како последица од вакцината и тоа Cytokine Storm, хеморадична треска, дефекти кај новороденчиња, цисти на скалпот, лезии на мозокот, срцето и белите дробови, рак на тироидна жлезда, парализа на желудник, Tourette’s Syndrome, оштетување на црн дроб, артритис, хроничен замор, респираторни проблеми, вртоглавица, осип на кожата, главоболки, алергии. На почетокот на испитувањата се покажало дека сите маслени адитиви кои се вбризгани во глувци се покажале дека се токсични. Сите стаорци развиле мултиплекс склероза- болест која ги оставила парализирани нивните задни нозе- наод на новинарот Gary Matsumoto автор на “ Вакцина А”

3. Хуман хорионски гонадотропин (hCG), составен дел од вакцината тетанус, која беше дел од масивната кампања за вакцинирање предводена од Светската Здравствена Организација во Никарагва, Мексико и Филипини ( евентуално и Северна Америка) во раните 1990, придонесе да илјадници жени да бидат стерилни како последица на вакцината. И во тој период баш само жени биле вакцинирани и тоа на возраст од 15 до 45 години, а во Никарагва од 12-49 години.

Во врска со синергетските ефекти на токсичност од тешки метали (засилениот ефект кога био-активни метали се комбинирани во вакцини) присуството на ендогени ретровируси (остатоци од предходните егзогени ретровирусни инфекции фиксирана во ембрионската ДНК), мутациски вируси (бидејќи геномот на вирусот на грипот е сегментиран, инфекцијата на една домаќин клетка со два или повеќе вируси на грип резултира со промена на нивниот генетски материјал), непожелни агенси (фактор на мутација/ крос-контаминираност на состојките), онкогени агенси (предизвикува рак)- добиени од аплицирањето на супстрати ( ДНК/РНК прамени од вирусниот материјал или од жив вирус) во производството на вирусни вакцини, крајниот резултат на сите овие процеси е идеално плодно тло за вируси при што се стартаат хронични алергии, астма и егзема до тој степен што настануваат макро-дегенерации на ќелиите кои водат кон можност до рак.

Во зависност од тоа колку долго е изложена индивидуата на токсичност од тешки метали, постоечката медицинска состојба и степенот на компромитиран имун систем, вакцините можат рапидно да предизвикаат експлозија на неуротоксичност, придружено со ескалација на авто-имуни симптоми кои се манифестираат низ целото тело.
Дури е незамисливо невозможно дека докторите замижуваат пред овој проблем. Човековото тело е опремено со примарна опрема за одбрана. Сепак вакцините се вбризгуваат во длабоко мускулно ткиво, пат кој буквално прескокнува неколку одбрамбени бариери. Вакцините внесуваат токсини кои го дестабилизираат деликатниот баланс кој е воспоставен во телото, оној на кој ние се потпираме дека ни го одржува оптималното здравје, осирумашувајќи го телото од виталните хранливи материи додека ги имобилизираат овие внатрешни мрежи, кои се дизајнирани за надминување на инфекции и болести.
Во моментот се случува вистинска револуција, расте свеста дека сме биле измамени и тоа константно од страна на производителите на вакцини, од страна на владата и Светската Здравствена Организација, од страна на здравствените работници на кои им е дадено правото да управуваат со јавното здравство, а потикнати од страна на парична добивка која би ја имале со употребата на вакцините, и сето ова подржано и извршено од страна на недоволни информирани доктори кои слепо и верувале на програмата која им била презентирана без да побараат објаснување за импликациите кои можат да се случат со апликација на вакцините. И конечно луѓето се разбудија во смисла дека имаат право сами да одлучуваат што ќе биде аплицирано во нивните тела.
Ние веројатно ќе го доживееме денот кога вакцинацијата, вивисекцијата и зрачењето ќе ги снајде судбината на диносаурусите, заменети со не-инвазивни, холистички техники, кога алопатската медицина, заедно со сите постари алатки, ќе се урнат во пресрет на еволуцијата на свеста и разумот, кога ракот, аутизмот, сидата и друго ќе станат само фуснота на историјата. Многу среќа.
“ Вакцинирањето е монструозен чин, кој е дизајниран на база на грешки и незнаење, и не би требало да биде дел од медицината. Не верувајте во вакцинирањето, тоа е светска заблуда, и една ненаучно докажана пракса, едно фатално суеверие чии последици денеска се мерат со солзи и неизлечива тага која нема крај.“ Charles Rauta, Professor of Hygiene and material Medial in the University of Perguia/1899
“ Производителите на овие вакцини знаат дека тие се бескорисни, но сепак ги продаваат“-J. Anthony Morris, Former Chief Vaccine Control Officer, FDA

 

Извор:http://vaccineresistancemovement.org/?p=7718

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s