Вакцинираните ги шират заразните болести !

5998056_orig

Вакцинираната популација е одговорна за ширењето на заразните болести – документите на Светската здравствена организација (WHO),Мерк (произведувачот на ММР вакцината) и Центарот за Контрола на заразни болести (CDC) го потврдуваат тоа !

Пред 20 години со Ммр вакцината се појави една необична работа, а тоа е сите нејзини корисници се разболеа од мали сипаници. Самиот произведувач на вакцината Merck има ставено предупредување на вакцината ММР дека може да предизвика воспаление на мозокот кој ќе биде предизвикан од вирусот на малите сипаници. Зошто овој доказ до сега не е објавен?

Феноменот на заразување со мали сипаници преку Ммр вакцината бил познат со децении. Всушност, пред 20 години, научник кој работел во CDC’s National Center for Infectious Diseases основано од страна на СЗО и националната програма за вакцинирање, открил нешто навистина вознемирувачки во врска со ММР вакцината: дека самата вакцина ги заразува со мали сипаници тие кои се вакцинираат со таа вакцина и истите се разболуваат од вирусот на мали сипаници.
Објавено во 1995 во весиник за клиничка микробиологија (Journal of Clinical Microbiology) под наслов ” Откривање на РНА вирус на мали сипаници во примероци од урина кај вакцинираните ” ( “Detection of Measles Virus RNA in Urine Specimens from Vaccine Recipients,” ), истражувачите анализирале примероци од урина од ново вакцинирани 15 месечни деца со вакцината на ММР и млади и ги даде следните резултати кои може да се наречат дека кога ќе ги прочитате ќе ви се отворат очите за вистината на самата вакцина:
Во 10 од 12 деца беше пронајден РНА вирус на мали сипаници во период од две недели
Само во неколку случаи РНА вирус на мали сипаници е детектиран рано, 1 ден од примањето на вакцината или покасно од 14 дена.
РНА вирус на мали сипаници исто така е пронајден во примероците од урина кај сите млади кои биле вакцинирани во период од 1-13 ден од примање на вакцината.

Авторите на оваа студија користеле релативно нова технологија за тоа време, имено, RT-PCR технологија ( reverse transcriptase polymerase chain reaction), за која верувале дека ќе одговори на предизвикот за детекција на мали сипаници, епидемија која настанала после масовната вакцинација со оваа вакцина. Што вклучува:

Промена на клиничката слика која треба да биде ‘ поблага ‘ или асимтоматски мали сипаници кај предходно вакцинираните лица
Промена на епидемиолошката дистрибуција на мали сипаници ( посебно кај деца помали од 15 месеци, тинејџери и млади луѓе)
Се потешко разликување на симтомите за мали сипаници на пример ( егзантем) предизвикани од поголем број на патогени кои се предизвикани од вирусот на мали сипаници
Зголеменост на спорадични епидемии на мали сипаници кај предходно вакцинираните лица.

Дваесет години подоцна , PCR тестот е далеку признаен како високо сензитивен и специфичен, и е единствен начин да се разграничат сипаниците добиени од вирусот во вакцината и таканаречениот див или природен вирус на сипаници.
Дали Центарот за контрола на болести го упортеби PCR тестот во случајот со Дизниленд?
Последната епидемија на сипаници што се појави во Дизниленд е совршен пример за употреба на PCR тестот за да се добие целосна слика за тоа како настанала епидемијата. Привичното обвинување на невакцинираните дека се носители и трансмитери на болест на вакцинираните деца и тоа на болест против која тие се имунизирани не е научно поткрепено, докажано. Бидејќи дивиот, природниот вирус на сипаници е заменет со вирусот од вакцината ако се упоребел овој тест тогаш тој немало да ја поткрепи бомбастичната медиумска приказна– ” невакцинираните вратија назад искоренета болест ” –. Се додека вакви студии се објавуваат ние никогаш нема да ја дознаеме вистината.
Laura Hayes, автор на Година на Аутизмот ( Age of Autism), неодамна го постави ова клучно прашање во нејзиниот натпис
” Дизни, Сипаници и Земја од фантазијата на совршените вакцини ” (“Disney, Measles, and the Fantasyland of Vaccine Perfection”:
” Дали има било каква лабораториска потврда за барем еден случај на сипаници кои се однесуваат на епидемијата во Дизниленд? Ако да, дали случајот бил подложен на тест за да се утврди дали изворот е така наречениот див-вирус или пак вирусот од вакцината? Ако не е направен тестот зошто тој не е направен? Ова се многу важни прашања кои треба да се постават. Дали има сипаници или нема? Ако да, тогаш какви, и ако се тие кои се предизвикани од вакцината тогаш вакцинираните деца се тие кои ја шират заразата.
Тоа би било нешто како потфрлање на вакцината. Луѓето кои го примиле живиот вирус преку вакцината, како што е ММР, го шират истиот повеќе недели и може да заразат други. Други вакцини со живи вируси се и вакцините против респираторниот грип, ротавирус вакцината, вакцината против мали сипаници и вакцината против жолтата треска.”
Дополнителни докази дека вакцинираните не се имуни, и тие шират болести
Националниот Информационен Центар за Вакцини издал многу важен документ чии што наслов е поврзан со нашата констатација, “The Emerging Risks of Live Virus & Virus Vectored Vaccines: Vaccine Strain Virus Infection, Shedding & Transmission.” страна 34-36 во делот за “Мали сипаници, заушки, рубеола вирус и живи ослабени вируси на мали сипаници, заушки и рубеола” зборува за фактот дека ММР вакцината може да предизвика заразна инфекција и пренос на болеста.
(http://www.nvic.org/CMSTemplates/NVIC/pdf/Live-Virus-Vaccines-and-Vaccine-Shedding.pdf

Ова се посебно истакнати случаи:
– 2010 година весникот “Eurosurveillance” објавува извештај од пронајден, детектиран вирус на мали сипаници од вакцината во урината и брисот од грло на едно дете од Хрватска. Кога на тоа 14месечно дете му ја дале вакцината ММР тоа после 8 дена добило температура и осип по цело тело. Во лабараторија утврдиле дека 2-4 недели од примање на вакцината детето во себе го има типот на вирот од вакцината во себе. Авторите на текстот посебно обрнале внимание на тоа дека после примена Ммр вакцина, само лабораторија на молекуларна дијагностика може да утврди дали симптомите настанале од вирусот на вакцината или пак од друг вирус.
– Тие велат: “ Според прирачникот на СЗО за елиминација на мали сипаници и рубеола, со детекција на вирусот, неговото потекло, се прави рутинска проверка на причината за фебрилен осип. Меѓутоа кај лицата кои примиле вакцина, само молекуларна дијагностика може да ја утврди вистинската природа на вирусот и неговото потекло. Во овој случај се утврдува дека детето е заразено со Шварцов вирус на мали сипаници од самата вакцина.”
– 2012 година, “Pediatric Child Health објавува случај на 15 месечно дете од Канада кое 7 дена од примање на вакцината ММР, добива грозница, кашлање, коњуктивитис и осип по цело тело. Анализите на крв, урина и брис од грло биле позитивни на вирусот на мали сипаници од вакцината 12 дена после примање на вакцината. Авторот на текстот сакал да привлече внимание дека вирусот од вакцината може да се пренесе и на други лица не само да го разболи од мали сипаници вакцинираното лице: “ Ако овој вид на вирус се покаже за позитивен при анализа на лицето кое ја примило вакцината, се подразбира дека таа личност е имуна после примање на ММР и не претставува закана за пренос на заразата на други лица.
– 2013 година весникот “Eurosurveillance” пишувал статија за појава на заболени од типот на вирусот на мали сипаници после примена вакцина во Канада: “ Ви го опишуваме случајот каде со помош на PCR и IGM е утврдена заразата која потекнува од вирусот на вакцината, 5 недели после примена ММР вакцина.” Се работело за двегодишно дете кое после вакцинирањето добило температура, кашлање, осип и коњуктивитис, а тестовите потврдиле дека детето било заразено со вирусот од вакцината. Канадското здравство се запрашало уште колку овакви случаи постојат, а да не се пријавени. Заклучок на ова е дека постои неидентификуван начин на пренос на вирусот на мали сипаници преку вакцините. Навеле дека е потребно да се користи дијагностика RT-PCR метода, за да може да се утврди вистинскиот број, дали тој расте, на лица кои се заразиле со мали сипаници преку вакцинирањето.

 

Извор:  Линк

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s