Балканот го обединија вакцините – ЗА ПРАВОТО НА ИЗБОР !

10988387_10200414331276308_2739394604486923193_n

Пријатели,
Ве известуваме за програмата на нашиот мирен родителски собир како дел од Балканските собири за регионалната акција за заштита на родителските и детски права – за правото на избор за вакцинацијата на децата
Скопје 10.05.2015 – Парк “Жена борец“ (Жена-парк), со почеток во 12.00 часот
Програма на настанот:
– Воведен дел (осврт на проблемите со засилената дискриминација и пропаганда за невакцинираната популација)

– Здравствени (медицински) аспекти за проблемот со наметнатото – присилно – вакцинирање на децата
Др. Ролф Крон (Германија)
Др. Јадранка Бибан
Др. Билјана Бакева

– Родителски искуства (родители чиишто деца имале или имаат сериозни здравствени проблеми по вакцинирање)

– Правни аспекти (октроирани закони, уцени, дискриминација,правна заштита)
Лиса Баута Шаќири, правник

Организатор на собирот: неформална група “Здравје на игла не влегува“ – група родители залагачи за правото на избор за вакцинацијата.

Настанот е на следниов ФБ линк:
https://www.facebook.com/events/636887003079184/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s