Др. Слаѓана Велков – Писмо за поддршка за укинување на присилната вакцинација во Македонија

 

 ВАКЦИНАЦИЈАТА – НАЈОПАСНА МЕДИЦИНСКА ПРАКСА  ВО ИСТОРИЈАТА НА КЛАСИЧНА МЕДИЦИНА !

 

Вакцините не штитат, туку предизвикуваат болести!

Додека работев како доктор во Кувајт, забележав дека на пациентите на кои им препишувам некаков лек, се враќаат после неколку седмици со други симптоми – оние кои биле наведени како негативно дејство од тој лек. Кога ќе добиеја лек за новите симптоми, се враќаа со трети симптоми – кои биле последица од вториот лек.  Колку поголем број на лекови користеа, беа се по болни. Се запрашав, дали начинот на лекување кои ние докторите го применуваме е исправен и единствен? Дали некаде медицината „скршнала од патот“ и дали, наместо да лекуваме нанесуваме уште поголема штета на болните луѓе?

Кога мојата свекрва прими вакцина против грип и набрзо потоа се разболе и за жал почина по период од година и пол од по примената вакцина започнав со истражување на природни начини на лекување и дојдов до неверојатно откритија. За жал за мојата свекрва беше предоцна, но тие сознанија комплетно го променија мојот поглед кон медицината.

Овие едноставно и лесно применливи сознанија, на многу луѓе им помогнаа да се излечат од многу болести, дури и од оние таканаречени „неизлечливи“ .

 

Најпрво би напоменала за лажната епидемија на „свински грип“. Додека сите медиуми објавуваа вести за наводната епидемија и министерството купуваше огромен број на вакцини со наши пари, благодарејќи и на австриската новинарка Џејн Бургермајстер, дознавме дека во вакцините против свински грип во европските лаборатории е откриен – смртоносениот вирус „птичји грип“. Последиците од вакцинацијата со оваа вакцина се катастрофални, со многубрјни смртоносни случаи и тешко болни, поради шо е поднесена тужба против Светската здравствена организација и останатите кои биле вмешани во прогласување на лажната епидемија. Таа иста организација ги промовира и останатите вакцини. Дали и понатаму ќе му веруваме  на некој кој се обидел да не измами, нападне или убие? Одговорот е: НЕ. Довербата е загубена!

Вакцините доведуваат до стерилизација и тешки заболувања

Бил Гејтс, јавно, без никаков притисок, кажува дека вакцинирањето ќе помогне да се намали бројот на луѓе за 15%, па на основана оа може да се донесе заклучок дека в земјите каде што вакцинацијата е задолжителна ќе дојде до смалување на бројот на луѓе, стерилизација со вакцинацијата и тешки заболувања вклучувајќи и аутизам.

image001

Се повеќе мали деца заболуваат од рак, дијабетес, ревматолошки артритис, улцелорозен колитис, алергија, астма и многу други болести а тенката врска помеѓу вакцините и тие заболувања е се поочигледна.

Фармацевстките компании се оградуваат од одговорностa и не ги интересира здравјето на луѓето, за нив тоа е бизнис.


Но, за нас тоа не е бизнис туку драгоцено здравје на нашите деца и затоа мораме да превземеме одговорност. Одговорноста за здрави деца ја имаме единствено ние родителите, а не организациите, болниците и докторите.

Застрашувачки е фактот дека производителот на вакцини- се оградува од осговорноста за сите можни последици од вакцините! Кога некое дете тешко ќе се разболи или изгуби живот, кого би тужеле оштетените кога призводителот се оградил од одговорност? Кога купуваме фрижидер, кому ќе се обратиме ако истиот се расипе, а притоа немамегаранција? Одговорноста е, на крај на докторот кој ја препишува вакцината и тој мора да потпише дека гарантира дека нема да му се случи ништо лошо понатаму, доколку прими вакцина.

Во повеќето европски земји нема задолжителна вакцинација    

image003

Исто така, важно е да се напомене дека вакцинацијата не е насекаде задолжителна, па така имаме европски земји во кои вакцинацијата не е задолѓителна се: Германија, Холандија, луксембург, Велија Британија, Данска, ирска, Грција, Шпанија, Португалија, Австија, Финска, Шведска, Норвешка, Кипар, естонија, летонија, Литванија, Ѓвајцарија. А европските земји во кои вакцинацијата е задолжителна се: Србија, Македонија, Босна, ЦрнаГора, Хрватска, Словенија, Чешка, Словачка, Унгарија, Полска, Романија. Во земјите од Словенија, па надолу”..


На сликата: Присилна вакцинација во Пакистан

Има закани од типот: незапишување во училиште, казни и одземање на децата поради невакцинирање (што законски е неосновано), додека луѓето во западна Европа никој на ништо не ги присилува, иако вакцините особено агресивно се рекламираат.


Историските податоци говорат за неефикасноста и опасноса од вакцините

Во Индија, во 2011 год, 47000 деца заболеа од детска парализа, 2 седмици по масовната вакцинација против детска парализа.

Во Голема Британија помеѓу 1970 и 1990, над 200 000 заболеле од  голема кашлица од децата кои биле вакцинирани против истата.

1990 год. Весникот „Journal of the American Medical Association“ објавува артикл во кој се пишива за масовната појава на мали сипаници кај децата во училиштата, особено помеѓу вакцинираните деца.

1994-та година, весникот „New England Journal of Medicine“ објавува истражување дека над 80% деца помали од 5 години заболеле од голема кашлица иако биле вакцинирани.

1979 год. Во Шведска поради неефикасност на вакцините, се откажува вакцинацијата против голема кашлица бидејќи болеста се јавувала помеѓу вакцинираната популација.

1977 год. др „Jonas Salk“, кој ја развил првата вакцина против детска парализа, сведочи во конгресот заедно со колегите дека масовното вакцинирање против детска парализа е одговорно за поголемиот број на случаи на детска парализа во САД од 1961 год.

Неонаталниот тетанус не  го „победи“ вакцината против тетанус. Вакцината против тетанус се прима после третиот месец а не по раѓањето, така што тетанусот кај бебињата не е искоренет со вакцинирање туку со повлекувањето на луѓето од селските средини во кои папочната врвца се сечела со секира или срп!

Па така, помеѓу 1871 и 1872 имаме епидемија на малите сипаници веднаш по масовната вакцинација против истите. Починале 45 000 луѓе.

Во Германија, помеѓу 1988 и 1989 год избила епидемија на детска парализа помеѓу вакцинираните деца.

1913 год, во Дижон во Франција починале 6000 деца по вакцинацијата против вариола вера.

Поврзаноста на аутизмот со вакцините


image005

Познато е дека во последните неколку години драстично е зголемен  бројот на аутистични деца. Аутизмот се шири како епидемија.Бројот на аутистични деца порасна од сразмерот 1:10 000 (едно аутистично на 10 000 родени деца),во 1980 година,па се до сразмерот 1:50 (едно аутистично на 50 родени) во 2013 година и тоа е навистина катастрофален податок.Земените податоци се од подрачјето на САД,меѓутоа многу не се разликуваат ниту европските статистики.Ве молам погледнете го краткото видео на You Tube:”Важно!Американскиот Конгрес во врска со аутизмот”,во кое што се разоткриваат многу задкулисни дејства во однос на вакцините и затскривањето на вистината за аутизмот (http://www.youtube.com/watch?v=RvcSktD9o3c).

Постојат се повеќе студии кои покажуваат дека причините за аутизмот се во вакцините.Dr.Laura Hevitson и нејзините колеги од Универзитетот Питсбург во Пенсилванија (САД),имаат направено стидија врз примати.Тие добиле стандардни вакцини во дози кои што одговарале на нивните возраст и килажа,така што вакцинираните мајмуни  добиле аутизам за разлика од невакцинираните кои што не добиле.

Италијанскиот суд во 2012 год. пресуди во случајот Valentino Boka дека аутизмот е предизвикан од вакцина.Владата исплатла отштета во висина од 174 000 евра, а стотици други случаи на аутизам чекаат судење.

Очигледно е дека вакцинирањето се потпира на сосема неточни средновековни постулати и претставува најопасна медицинска пракса  во историјата на класичната медицина,која што усмртила или осакатила безброј деца. Мноштво лекари и научници сметаат дека како причина за 70% од денешните  болести е токму вакцината.


Детските болести се природни болести кои не чинат појаки

Безбедноста и ефикасноста на HPV вакцината наменета против рак на грлото од матката,која што толку упорно се рекламира-не се доволно испитани.Таа вакцина содржи генетски модифицирани вируси,алуминиум -во дупло поголема доза од останатите вакцини,полисорбат80-конзерванс кој што при експериментите извршени врз глувци,предизвикува стерилитет кај женските единки и атрофија на тестисите кај машките (документирано во медицинската литература).И самата dr.Dajana Harper која ја направила HPV вакцината,на конференцијата за вакцини во Вирџинија-САД,изјавила дека HPV вакцината не е доволно испитана,дека е мошне опасна и не е ефикасна.


Илјадници регистрирани случаи со негативни последици од вакцинирање

image007

Од 2006. па се до 2013. година,регистрирани се 30 674 пријави на болест и смрт. Од тоа 140 смртни случаи, 963 со траен инвалидитет, 6 085 се немаат опоравено, 534 патолошки промени покажани при PAP тест, 216  дисплазии (предмалигна промена) на грлото од матката, 65 случаи на рак на грлото од матката… А при тоа е познато е дека се регистрира тек  мал процент на последици од вакцините. Vaccine Adverse Events Repotring System (VAERS), собира податоци за негативните ефекти предизвикани од HPV вакцината од сите земји на светот. (извор: sanevax.org). Некои од последиците се смрт,парализа,грчеви,невролошки пореметувања, мозочен удар, неправилна работа на срцето, престанок на работата на бубрезите, оштетување и губиток на видот, автоимуни болести, рак на грлото од матката, генитални брадавици, стерилитет, спонтани пометнувања, артритис, астма.

Во Индија во 2010 година,после смртта на четири девојчиња кои што примиле HPV вакцина,суспендирани се сите клинички испитувања на истата и поднсено е барање за одземање на лиценцата за таа вакцина.


Барајте од својот лекар да потпише изјава за прифаќање на одговорнос од последиците предизвикани од вакцина
Побарајте од докторот кој на детето му дава вакцина,да потише изјава дека прифаќа кривична и материјална одговорност од сите негативни последици предизвикани од вакцината. Ќе се уверите дека почнувајќи  од докторот па се до Министерството за здравство, никој не ќе смее да ви потише таква изјава. При набавките на вакцините,производителите се оградуваат од одговорноста од негативните ефекти.Ако не е одговорен произвидителот,тогаш се прашувам кој е? Одговорноста за животите на нашите деца секогаш е наша.

Заговорниците на вакцинирањето кажуваат дека постојат негативни ефекти и од фармацвтските лекарства и при тоа никој не превзема одговорнст за тоа, но разликата е во тоа што нас никој не не не присилува да земеме одреден лек, но кога се вакцините во прашање ние сме законски условени.

Овде се работи за живот и смрт. Жртвите од оваа вакцина,самите се организираат и ангажираат адвокати да ги застапуваат нивните права,а исто така формираат и политички групи чии побарувања се измена на законот и заострување на контролата. Само во Америка,десетина адвокатски фирми се специјализирани за застапување на случаи на оштетени од вакцини. На сите им препорачувам добро да се информираат, пред да донесат било каква одлука.

Составот на HPV вакцината може да се најде на офоцијалниот сајт на американскиот Центар за контрола и превенција од болести: (www.cdc.gov/vaccines/pubs/pinkbook/downloads/appendices/B/excipient-table-2.pdf) , а исто така можете да прочитате и за ефектите на една од состојките (полисорбат80),на репродуктивните органи на глувците (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8473002?dopt=Abstract).


Вакцинирањето има усмртено и осакатено безброј деца

Според податоците земени од американската државна агенција Vaccine Adverse Events Reporting System (VAERS-Систем за известување од нескани последици предизвикни од вакцинирање), смртноста кај децата кои што примиле поливалентни вакцини е зголемена за 50%.

image009

Началникот на педијатрија dr.Jacob Puliyel (St. Stephens Hospital, New Delhi-India), во научниот часопис Indian Journal of Medical Ethics (IJME) ги обвини СЗО (Светска здравствена организација) дека ги промовираат петтовалентните вакцини, при тоа неточно тврдејќи дека нема несакани ефекти од истите-нешто што според dr.Puliyel е сосема спротивно на фактите. Поради преголемата смртност и несакани реакции предизвикани од поливалентните вакцини во Пакистан, Виетнам, Шри Ланка и Бутан, забрането е вакцинирањето со овој тип на вакцини. Да се даде оваа вакцина на бебе од 3 килограми,е приближно исто како на возрасен човек од 80 килограми да му се дадат одеднаш 30 вакви вакцини.

“Секоја поединечна вакцина е атак, поливалентните вакцини се повеќе атаци во исто време. Пукате во вашето дете со автоматски пиштол”-dr. Rebecca Carley.

Во студија објавена во часописот Human&Experimental Toxicology, чии автори се dr.Gari Goldman и dr.Nejl Z. Miler, се наведува дека процентот на починати и тешко оштетени деца е поголем кога детето добива повеќе вакцини одеднаш.

Повеќето лекари сфаќаат дека вакцинирањето е голем проблем,но не говорат јавно за тоа плашејќи се за своето работно место и положба. Многу пати лекари ми имаат пружано рака за поддршка после емисии во кои биле принудени да го застапуваат вакцинирањето,но според нив, само за да го задржат работното место и положбата. Исто така,на моите предавања се повеќе се присутни лекари кои се согласни дека вакцинирањето е средновековна заблуда и вносен бизнис.

Детските болести се природни болести кои не зајакнуваат

Детските болести се природни болести кои не зајакнуваат и оние кои ќе ги  пребродат имаат подобро психичко и физичко здравје. Докторите во минатото препорачуваа децата да си играат заедно со оние деца кои имаат некоја детска болест за да ја пребродат што порано. Тоа се случуваше порано кога фармацевтските компании не постоеја. Децата би ја пребродиле болеста, би се прочистиле и би се здобиле со доживотен имунитет.

Детските болести претставуваат процеси на детоксикација при кои се активира  безбедносниот механизам на нашиот организам во кој спаѓаат:

1.Температурата, бидејќи за покачување на температурата за 1 степен, се дуплира бројот на леукоцитите – нашите војници кои не зашттуваат.

2.Кашлица, повраќање, течна столица, потење се процеси на прочистување.

3.Жлездите се зголемуваат бидејќи е зголемена филтрацијата на лимфа.

4.Често се јавува и осип бидејќи токсините се елиминираат преку кожата.

5. Главоболка,болки во телото, мачнина, умор се реакции на токсини во крвта.
Набројаните симптоми не се болести ниту компликации туку механизам преку кој телото се чисти.

Како настануваат компликациите:

1.Кога телото е под температура, целата телесна енергија е сконцентрирана на лекување односно чистење на телото и храната не се дигестира (вари). Доколку тогаш даваме храна,ќе трули во стомакот и додатно ќе го интоксицира организмот.
2.Со спуштање на температурата се намалува бројот на леукоцити и се ослабува организамот.
3.Се спречуваат повраќањето и течните столици односно чистењето.
4.Се даваат антибиотици со кои се убиваат добрите бактерии кои не штитат.Ги убиваме своите војници.
5.Со креми се спречува осипувањето, односно чистењето преку кожа.
6.Се дава токсична храна, флуорирана вода, задушлив воздух, што е стандардно кога болниот се наоѓа во болница.
7. Компликации се јавуваат само кога со “лекови” ќе го стопираме  чистењето на телото.

Голема смртност од детските болести се јавува единствено во земјите од третиот свет каде децата не се хранети, водата загадена и владее голема нехигиена.

После детските болести, децата побрзо растат, повитални и поинтелегентни се бидејќи телата се ослободени од токсините и работат на повисоко ниво.

Како се третираат детските болести:
1.Децата треба да се дојат што подолго бидејќи доењето е природна вакцинација.
2. Во тек на температурата да не се даваат храна или сокови, само вода. Кога температурата ќе падне, се даваат свежи сокови.
3.Собата треба да биде проветрена и тивка.
4. 2-3 пати дневно,детето да се измие со млака вода и мека памучна крпа да се избришат токсините кои телото ги исфрла на површината.
5. Во случај на осип,треба да се сонча кратко, посебно на утринско сонце, топло-ладни облоги, не се мачка со ништо.
6.Да се држи детето во прегратка и да се усогласи дишењето.

Јас не сум вакцинирана и ги преболев сите детски болести без проблеми. Немав здравствен картон до поаѓање во училиште. Вакцинираните деца ги имаа истите болести во исто време како и јас. Не треба да се браниме од ништо,туку потребно е да го зајакнеме имунитетот со здрава исхрана сирово овошје и зеленчук, изложување на сонце, физички активности на свеж воздух, па секоја “болест” ќе ни биде само блага нелагодност. Во класичната медицина, постојано се објавува војна: се зборува за болестите операциите, прогнозите, наместо да се бави со здравје и превенција.

Природниот имунитет и имунизација се две различни нешта

Важно е исто така да се знае дека природниот имунитет и имунизација се две различни нешта. Појавата на антитела во крвта после вбризгување на вакцина нема никаква врска со природниот имун одговор кога е активиран и клеточниот имун систем во слузокожата на дигестивниот и респираторниот тракт. При вакцинацијата, истиот останува целосно пасивен.

Вакцинацијата е вештачка метода која на вештачки начин внесува во телото синтетички вируси создадени во лабараторија, додека природниот имунитет  е имун одговор на природните микроби кои влегуваат на природен начин. Едното нема врска со другото.

Вистински имун одговор настанува кога некој микроб или било која супстанца влезе во телото преку дишниот или дигестивниот тракт, уши или очи – што е природен пат по кој внатрешните органи доаѓаат во допир со надворешната средина и каде во слузокожата се препознаваат туѓите тела и се елиминираат или апсорбираат. Дури и кога вакцините би создавале имунитет, тие не би можеле да создадат траен имунитет, бидејќи на упатството стои дека имаат дејство од 2 до максимум 10 години, додека ревакцините најмногу  до 2, така да повеќе од 50% од возрасната популација би било без заштита, а до епидемии не доаѓа и покрај тоа.

Со овој факт,се разбива митот за колективниот имунитет. Речиси сите епидемии во историјата настанале после масовни вакцинации и се јавуваат исмеѓу вакцинираното население. Исто така, невакцинираните деца упорно се обвинуваат дека шират детски болести меѓу вакцинираните. Ако се вакцинираните заштитени тогаш како некој кој не е вакциниран би можел да им наштети? Овие денови медиумите заплашуваат со епидемии ама никаде не наведуваат дека истите се јавуваат по правило измеѓу вакцинираните, како што е и оваа пандемија.

Кога вакцината ќе се вбризга во телото, се зголемува бројот на антитела затоа што телотосе брани од напаѓачот кој неприродно влегува во организмот. Бројот на антитела ќе биде зголемен и доколку вбризгаме,да речеме, некое масло во мускул, бидејќи тоа не е природен начин на продирање на натрапникот. Тие антитела ги напаѓаат органите приматели на вакцината секаде каде што таа се наоѓа. Мозочното ткиво има афинитет кон алуминиумот и живата од вакцините (а овие два елементи се јаки невротоксини и се акумулираат во мозокот), антителата ќе го нападнат баш мозокот.

Менингите се обвивки на мозокот и кога ќе дојде до нивно воспаление,тоа го нарекуваме менингитис. Кога живата ќе продре длабоко во мозокот и антителата ќе го нападнат самиот мозок, таа состојба ја нарекуваме енцефалитис. Менингитисот може да биде вирусен, бактериски или пак, некои токсини можат да предизвикаат воспаление на мозочните обвивки. А,тоа значи дека секоја вакцина може да предизвика менингитис и енцефалитис, а благ облик на воспаление на мозок и мозочни обвивки има секое дете кое ќе прими вакцина. За тоа борува и проф. др. Расел Блејлок, познат американски детски невролог. Неговите предавања можат да се пронајдат на јутјуб.

Освен другото, во Германија, каде ниту една вакцина не е задолжителна и каде се вакцинира  само мал процент на луѓе, долговечноста и здравјето на граѓаните е на завидно ниво за разлика од балканските земји.

Др. Меркола за пандемиите на детски болести вели: “.. важно е да се запамети дека големата кашлица, малите сипаници и други инфективни болести имаат циклично воздигнување и паѓање секои неколку години.. ”
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/06/17/measles-vaccine-failure.aspx

Погледнете ги официјалните графикони на сликата и ќе видите дека од голема кашлица заболуваат во главно вакцинираните. Што значи тоа, освен дека вакцините немаат никаква заштита, туку баш напротив.

image011

 

 

 

Др.Слаѓана Велков е родена во Скопје, а пораснала во Србија. Студирала медицина во Ниш и Скопје, каде и дипломирала. Работела за Соединетите Нации во Македонија, како доктор по општа пракса на Ургентното оделение во Врање и во Кувајт како доктор и менаџер за развој на медицината. Од 2006 година има одржано преку 300 бесплатни предавања, радио и ТВ гостувања за здрава исхрана и здрав живот вклучувајќи ги сите аспекти на вакцинацијата во 13 земји Саудиска Арабија, Индија, Австралија, Шпанија, Кувајт, Бугарија, Словенија, Србија, Македонија, Хрватска, Црна Гора, Босна и Херцеговина и Америка.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s