Отворено писмо до министерот за здравство В.Филипче во врска со прогласената епидемија на морбили

Почитувани, Во врска со прогласената епидемија на морбили (мали сипаници) во државата, здружението на граѓани за заштита на човековите права “Здравје со игла не влегува“, би сакало да ги праша здравствените власти и Министерот неколку основни прашања за што очекуваме писмен одговор преку медиумите во разумен рок. Вакцинација во тек на епидемија. Дали големиот број…

За катастрофалниот неуспешен обид на др Софијанова со перфидно ласкање да ја манипулира јавноста

  Родителите кои одбиваат присилна вакцинација на своите деца се вчудоневидени од тврдењата на одредени здравствени авторитети во државата и нивната неинформираност во врска со користа и штетата од вакцините. Тие за жал, на мошне неразумен начин остануваат на своите тврдења дека користа од вакцините е неизмерна, а штетите од истите не постојат или се…

Драги родители,сеуште ве лажат … (негирање на статијата на Jennifer Raff поради неиздржаните про-вакцинирачки тврдења)

Во 1994 година излезе песната на бендот наречен  “Blues Traveler”, ја свиреа по клубовите и радијата низ целата држава. Беше во најдобрите 10 на топ листите и остана една од незаборавните песни од 1990-тите. Таа песна беше насловена “Hook” (Кука), a текстот на песната потврдува дека дури и кога пејачот пее за нешто тотално бесмислено,…

Дециден одговор на министерствата за здравство на земјите од Европската Унија: НЕМА никакви санкции за невакцинираната популација во земјите од ЕУ

  Нема санкции во земјите од ЕУ , каде вакцините се препорачани Здравствените служби на земјите членки на ЕУ – Шведска , Германија , Австрија , Финска и Шпанија демантираат информациja на бугарското Министерство за здравство , во коe се вели дека во земјите членки на ЕУ , во кои вакцините се препорачуваат, властите користат…

Драги родители,некој ве лаже … ПОВТОРНО !

Во врска со медиумската хистерија за еднаш вообичаената детска болест наречена морбили и одбивањето на индустријата за вакцини да признае дека проблемот нема никаква врска со невакцинираните. Драги родители,некој ве лаже … ПОВТОРНО ! Луѓето кои тврдат дека работат за најдоброто на вашите деца со вбризгување вакцини ги ставаат во ризик нивните млади животи бидејќи…

д-р Carl Elliott – Како да брендираш болест и да продадеш “лек” за таа болест

Забелешка на уредникот: д-р Карл Елиот, магистер и доктор ,е автор на ” Бел мантил , црна шапка : Авантурите на темната страна на медицина ” (“Beacon Press”, 2010). (CNN) – Ако сакате го разберете начинот на кој лекови на рецепт се рекламираат денес , погледнете ја книгата од 1928 “Пропаганда”, од Edward Bernays , таткото…