Дел од криминалот на државата во случајот “морбили“ од 2019 год.

СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА ВО ВРСКА СО КРШЕЊЕ НА ЗАКОНОТ за ЗАШТИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО ОД ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ од СТРАНА на ДРЖАВАТА Почитувани , Сведоци сме на секојдневно медиумско бомбардирање со пропаганда од страна на здравствените власти со застрашувачки бројки на заболени од морбили во државава. ( Тие што не се запознати со начинот на кој што…

Убивајќи ги нашите ќерки – ХПВ вакцината

Вакцината против ХПВ, Гардасил (кај нас регистрирана под името Силгард), е воведена како задолжителна во Македонија за девојчињата на возраст од 12 години! Како би реагирале ако ви кажам дека на минатонеделниот натпревар нашето училиште го освои третото место? Веројатно првиот впечаток би ви бил позитивен и најпрво би помислиле дека треба да ми честитате.…

Отворено писмо до министерството за здравство на Р.Македонија

Отако повеќе родители повикани на суд заради тоа што не сакале да ги вакцинираат своите деца ја искусија “правдата“ усно пренесена од судиите дека “морале да ги казнат оти така наложиле од Mинистерството за здравство“, ние родителите поддржувачи на иницијативата за укинување на задолжителното вакцинирање на децата отворено ги поставуваме следниве прашања до Министерството за…

Уште еден ДОКАЗ за срамот што го доживеаја македонските надлежни институции прогласувајќи “епидемија” на морбили во Скопје

  Majka:  Vaka znam deka odamna si okupirana so vakcinive pa sakam da spodelam so tebe navistina nemozam javno da zboram. Imam dve sincinja golemoto 6 god so site vakcini ne citav togas I ne mu ja mislev iako so zakasnuvanje go primase a maloto mi e 15 mes I samo do vtora doza diteper…

Келнер ! Пардон,докторе … пардон,министре ! Ве молиме една епидемија на мали сипаници со две коцки мраз !

  Скопје прогласи епидемија на морбили  ???   Родителите кои се залагаат  за промена на Законот за задолжителна вакцинација  би сакале да им се обратат на сите други родители во земјата и на одговорните институции во државата, во врска со прогласената епидемија на морбили во Скопје и следствено на тоа ширењето на страв и хистерично…

Мајка на оштетено дете од вакцини за срамните случувања денес во Македонија

  Трагично, или подобро речено мизерно е тоа што “полемиката“ на тема – задолжителна вакцинација на децата – што изминатиов период жестоко се води по социјалните мрежи, откако претходно во медиумскиот простор дотичната тема беше опсервирана со еден, за жал, опширен монолог од страна на надлежните институции (значи со НУЛА “про-контра“ аргументација), не соочи со…

Протестно писмо на македонската јавност до др Костовска

  Почитувана госпоѓо Костовска, Можеби вака со слика (приложена горе) ќе си го надоградите вашето знаење од темата вакцини во делот за несакани последици кое мора да признаете има катастрофални мани и пропусти кои воопшто не доликуваат на еден медицинар,поточно фрапираат. Сликата е извадок од официјалната страна на произведувачот на вакцината,ги има сите податоци па…