Родителска голгота: ужасните страдања на децата оштетени од вакцини и нивните семејства (Прв Дел)

О.В. Почитувани родители, ви го пишувам моето искуство од една едноставна причина,  со вас да го споделам лошото искуство со мојата 10 месечна ќеркичка која по примањето на 3-та ревакцинација на дитепер и полио имаше катастрофални последици.Со мојата сопруга имаме и друго дете постаро синче скоро 5 години кое до сега ги примало сите вакцини редовно без никакви лоши…

Др.Стевчо Донев – Писмо за поддршка за укинувањето на присилната вакцинација во Република Македонија

Се прашувам, која е научната основа на присилната вацинација, претењето со казни кои се далеку поголеми од просечната плата на еден македонец? Дали во една држава која претендира да биде и се претставува за демократска држава, едно министерство треба да се служи со методите кои подсеќаат на методите на инквизицијата од средниот век или треба…

Еминентниот имунолог др.Тетјана Обуканиќ – Илузија на вакцините:Како вакцинацијата го компромитира нашиот природен имунитет (Прв Дел)

  Интервју со д-р имунолог , д-р Тетјана Обуканиќ -дел 1 , Кетрин Фромповиќ- 13 јуни 2012 година Д-р Тетјана Обуканиќ, автор на книгата ” Илузија на Вакцината”, студирала  имунологија  во најпрестижните медицински установи во светот,  докторирала имунологија при Универзитетот Рокфелер во Њујорк и  била на постдокторска обука на Медицинскиот факултет Харвард , Бостон, MA …

Мајка на оштетено дете од вакцини за срамните случувања денес во Македонија

  Трагично, или подобро речено мизерно е тоа што “полемиката“ на тема – задолжителна вакцинација на децата – што изминатиов период жестоко се води по социјалните мрежи, откако претходно во медиумскиот простор дотичната тема беше опсервирана со еден, за жал, опширен монолог од страна на надлежните институции (значи со НУЛА “про-контра“ аргументација), не соочи со…