Др. Палевски (педијатар) – Митовите за вакцините

Експерт во областа на педјатријата ги разоткрива миотвите за вакцините Д-р  Палевски е лиценциран педијатар кој го добил своето образование на Факултетот за медицина во Њујорк и е еден од водечките лекари во земјава кои, од моја (*) перспектива, може непобитно и целосно убедливо, јасно и гласно, научно да го оправда фактот зошто е неопходно…

имунолог др. Тетијана Обуканич: колективниот имунитет – мит или вистина ?

  Тетијана Обуканич (Tetyana Obukhanych), доктор на науки во областа на имунологијата на Рокфелер Универзитет, Њу Јорк, е автор на книгата Илузија на вакцините (Vaccine Illusion). Книгата е достапна во пдф формат на следниот линк immediate download here. И покрај тоа што постојат цели региони во кои се искоренети некои од детските заразни болести ,како…

Вакцините: ефикасност и безбедност – 50 години подоцна

Поради растечкиот број на нови болести и не можноста за искоренување на старите, јасно е дека станува повеќе од потребно медицинските теории да се погледнат од друг агол кој е повеќе природно-математичко-прагматичен. Денешните “модели на болест и здравје“ не се покажаа како ефикасни во изнаоѓање на вистинските причини за болеста ниту пак во изнаоѓање на…

Драги родители,некој ве лаже … ПОВТОРНО !

Во врска со медиумската хистерија за еднаш вообичаената детска болест наречена морбили и одбивањето на индустријата за вакцини да признае дека проблемот нема никаква врска со невакцинираните. Драги родители,некој ве лаже … ПОВТОРНО ! Луѓето кои тврдат дека работат за најдоброто на вашите деца со вбризгување вакцини ги ставаат во ризик нивните млади животи бидејќи…

Смртоносната НЕВОЗМОЖНОСТ за колективен имунитет со вакцинација – Dr. Russell Blaylock

  Истражувачите забележуваат еден опасен тренд во САД, како и во остатокот од светот, каде многу влади на различен степен прибегнуваат кон присилна вакцинација на населението. Мојата држава, Мисисипи, го има еден од најстрогите закони за ослободување од вакцинација, кој вели дека исклучок може да се дозволи само по медицинска препорака. Иронично, ова е така…