Поливалентни тн ‘пречистени‘ вакцини,подобри се, се согласуваме – убиваат подобро !

Доверлив документ на GlaxoSmithKline (корпорација од која и Македонија набавува вакцини ) протече во јавноста дека во период од две години 36 новороденчиња умреле веднаш по примањето на 6 во 1 вакцината, Infanrix Hexa ( регистрирана и кај нас). Според вебстраната на Initiative Citoyenne кој го објави документот, на 1271 страници се открива дека GlaxoSmithKline…

Отворено писмо до премиерот Груевски за најавената набавка на поливалентни вакцини во Македонија

Почитуван Претседателе на Владата на Република Македонија  Никола Груевски,   Ви се обраќаме со надеж дека ќе ја разберете нашата загриженост во врска со Вашите планови да воведете поливалентни вакцини во тек на идната година во нашата држава. Загриженоста, пак, ни се должи на нашата информираност за искуствата на оние држави кои далеку пред нас…