д-р Carl Elliott – Како да брендираш болест и да продадеш “лек” за таа болест

Забелешка на уредникот: д-р Карл Елиот, магистер и доктор ,е автор на ” Бел мантил , црна шапка : Авантурите на темната страна на медицина ” (“Beacon Press”, 2010). (CNN) – Ако сакате го разберете начинот на кој лекови на рецепт се рекламираат денес , погледнете ја книгата од 1928 “Пропаганда”, од Edward Bernays , таткото…

Вакцинација: правила на играта

Постои начин за продажба на вакцините, тој е испробан и докажан преку кампањи кои се одвиваат повеќе од еден век. Еве како се прави тоа: се започнува со гамбит отворање,кога ги зголемуваат бројките на заболени, па во средината на игра ја зголемуваат добивката/број на дози, и за крај на играта  се прогласува победа и се…